Våre økologiske merkevarer

Alma Norge AS er en av Norges mest komplette leverandører av økologiske tørrvarer. Vår egen merkevare Helios har vært på markedet siden 1969. Vi stiller strenge krav til våre leverandører både når det gjelder kvalitet, verdier og ikke minst smak på produktene som vi utvikler og velger ut. I tillegg til Helios har vi flere andre økologiske merkevarer i vårt sortiment.

Nedenfor finner du en oversikt over merkevarene.


Helios

Helios har eksistert helt siden 1969 og er Norges eldste merkevare for økologisk mat — med sterk lojalitet, tillit og troverdighet i markedet. Helios har en lang historie med distribusjon i norsk helsekost og har de senere årene også etablert seg i dagligvare.

Dette har økt tilgjengeligheten og skapt god vekst for butikk og kjede


Helios står for fremragende økologisk kvalitet, og kvalitet og smak er noe vi aldri går på kompromiss med. Alle varer gjennomgår grundig testing før de får kle seg i Helios prisbelønnede pakningsdesign.

Når forbrukerne velger Helios, vet de at maten er ren og ikke tilsatt unødvendige tilsetningsstoffer.
Maten er dyrket uten bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel, og i tillegg dyrket og foredlet på en måte som er bra både for mennesker, dyr og miljø.
Forbrukerens garanti for at varen er sertifisert og godkjent i henhold til gjeldende regelverk er Debios Ø-merke. Dette har økt tilgjengeligheten og skapt god vekst for butikk og kjede.

Helios står for fremragende økologisk kvalitet, og kvalitet og smak er noe vi aldri går på kompromiss med. Alle varer gjennomgår grundig testing før de får kle seg i Helios prisbelønnede pakningsdesign.

Når forbrukerne velger Helios, vet de at maten er ren og ikke tilsatt unødvendige tilsetningsstoffer.
Maten er dyrket uten bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel, og i tillegg dyrket og foredlet på en måte som er bra både for mennesker, dyr og miljø.
Forbrukerens garanti for at varen er sertifisert og godkjent i henhold til gjeldende regelverk er Debios Ø-merke.

 

Helios har i dag et bredt utvalg av økologisk mat og drikke innenfor kategoriene juice, krydder, søtning, mel, gryn, flak, olje, ris, pasta, pastatilbehør, brød, knekkebrød/kjeks, müsli, bakervarer, hermetikk, nøtter, tørket frukt, frø og te.

Les mer på www.helios.no

Vis mer

Yogi te

Yogi te består av en serie mesterlig komponerte urte- og krydderteer.
Filosofien bak disse teene har sitt utspring i Ayurveda som søker å forene sanselig nytelse og helhetlig velvære.

Opplev Yogi te og bring balanse og glede inn i de ulike aspektene av livet ditt. Yogi te representerer velvære som når langt utover produktene våre.

Les mer på deres nettside www.yogitea.com

 

Vis mer

Dr. Antonio Martins - fluid of life

Det økologiske kokosvannet fra Dr. Antonio Martins kom på markedet i 2004. Produsenten har utviklet og patentert en kompleks fyllings- og bearbeidingsprosess for å kunne tilby en unik smaksopplevelse.

Produktene er av 100 % økologisk kvalitet, fri for konserveringsmidler og fargestoffer og selvsagt fremstilt uten bruk av genteknologi. Og, kanskje viktigst av alt; Dr. Antonio Martins benytter kun unge kokosnøtter – for å oppnå den lette og forfriskende smaken og den beste kvaliteten.

Dr. Antonio Martins har vunnet flere internasjonale priser for sine unike produkter, som bl.a. Great Taste Gold (‘07) og Beverage Innovation Awards (’08). I tillegg er de SIAL Innovation finalist 2014.

Les mer på deres nettside www.dr-martins.com

Vis mer

Biona

Biona brenner for gode smaker i en gjennomtenkt etisk livsstil. Ingen av produktene har blitt utsatt for kjemiske sprøytemidler eller plantevernmidler, og de tar helt avstand fra genmodifisering av mat.

Bøndene som produserer for Bionas sørger for at det kun brukes bærekraftige dyrkingsmetoder og at det dyrkes med respekt for miljøet.

Fordi alle produktene er 100 % sporbare, vet de at alle ingrediensene er av høyeste kvalitet, helt naturlige og egnet for vegetarianere.

Les mer på deres nettside www.biona.co.uk

Vis mer

Spielberger

Produktene fås kjøpt i helsekost- og dagligvarebutikker med bredt vareutvalg.

http://www.spielberger-kg.de

Bageriet Aurion

Danske Jørn Ussing Larsen, med et stort hjerte for gamle og glemte kornslag og baketeknikker, etablerte på slutten av 1970-tallet Bageriet Aurion i Hjørring i Danmark. De har spesialisert seg på bakst og konditorvarer av ypperste økologiske og biodynamiske kvalitet.

Alma fører bl.a. Aurion grøter til både små og store, utsøkt julekonfekt og ikke minst Quinoa. Det var Jörn som introduserte dette næringsrike, søramerikanske frøslaget i Skandinavia. Quinoaen stammer fra et samarbeidsprosjekt mellom Danida (tilsvarende det norske Norad) og bolivianske bønder.

Bageriet Aurion sine varer selges i helsekostbutikker med bredt vareutvalg.

Les mer på deres nettside www.aurion.dk

Vis mer

Bauckhof

Bauck GmbH & Co KG er en av de eldste økologiske gårdene i Tyskland og har fokus på biodynamisk jordbruk (demeter). Foruten produksjon av naturlig mat, har Bauckhof et anlegg for sosial terapi, et bakeri, et meieri, et vindkraftverk og fem pakkelinjer.

 

Bauck er spesialisert på fri for-produkter. Deres produkter omfatter mel, frokostblandinger og bakemikser. De har produkter som er uten gluten, hvete, gjær, og i tillegg veganmikser for kaker, brød, müsli og pizza.

 

Bauck sine glutenfrie meltyper er malt i deres egne mølle som brukes utelukkende for glutenfrie produkter. På denne måten er krysskontaminasjon med glutenholdige produkter utelukket. Produktene gjennomgår omfattende testing i deres laboratorium.

Les mer på deres nettside www.bauckhof.de

Vis mer

Kung Markatta

Kung Markatta er et svensk firma som har jobbet med økologisk mat fra og med 1983. Siden da har de smakte seg gjennom råvarer fra hele verden, så kan skille mellom vanlig mat og økologiske matvarer av høyeste kvalitet.

De kalles «Kongen av økologisk» og mottoet er: Bare det beste er godt nok!

Les mer på deres nettside www.kungmarkatta.se

Vis mer

á la eco

A la eco er et svensk varemerke, som tilbyr økologiske og naturlige produkter innen både mat, helse og husholdning. I alt de gjør, ligger fokus på følgende verdier: helse, rettferdighet, sosialt ansvar, dyrevelferd og miljø – helt fra frø til kompost.

Deres økologiske bønnepasta fremstilles av 100 % økologiske soyabønner, ingenting annet! Pastaen er like enkel å lage som vanlig pasta, den smaker like godt, den er rik på protein og fiber og inneholder lite karbohydrater. I tillegg er den glutenfri, uten hvetemel og vegansk.

Les mer på deres nettside www.alaeco.se

Vis mer

Bioitalia

Selskapet Bioitalia ble grunnlagt i 1994 av en gruppe gründere med formål å produsere og selge førsteklasses økologiske matvarer etter prinsipper for bærekraftig utvikling.

Bioitalia sine produkter er sertifisert etter en rekke standarder for økologisk mat: EU, IFOAM, SINCERT, USDA-NOP, JAS og brasilianske standarder. I tillegg er de Kosher-godkjent.

Bioitalia er i dag et av de ledende selskapene innen distribusjon av økologiske matvarer, og distribuerer bredt både til vare/detaljhandel og storhusholdning. Bioitalia setter sin stolthet i å tilby sine kunder det fineste utvalg av sunne, økologiske og miljøvennlige matvarer – alt med deilig smak av Middelhavet!

Les mer på deres nettside www.bioitalia.it

Vis mer

La Bio Idea

Produktene fra vår italienske leverandør La Bio Idea er både velsmakende, ekte, ærlig og av svært god kvalitet. De er produsert på solfylte Sicilia og i andre regioner rundt Middelhavet hvor tradisjon og håndverk fortsatt er stoltheten til selskapene.
Her driver alle bønder et 100% økologisk landbruk.

Solrike dager garanterer maksimal smaksutvikling som en base for de delikate oppskriftene. Samarbeidet med de familieeide selskapene har eksistert i mange generasjoner. De personlige relasjonene har resultert i et utvidet nettverk av entusiastiske bønder.

I mer enn 10 år har disse rike smakene og dedikerte produsentene gjort la BIO IDEA til en unik serie av lidenskapelig mat.

Vis mer

Rapunzel

Vi har laget øko av kjærlighet –siden 1974! Lenge før det var snakk om øko, bidro gründerne av Rapunzel Naturkost, Joseph Wilhelm og Jennifer Vermeulen, til viktig pionerarbeid.

Med sitt engasjement for sunn mat av høy kvalitet, skapte de fra begynnelsen av entusiasme for økologisk jordbruk hos mange mennesker. Dermed skapte de grunnlaget for dagens 15 økologisk jordbruksprosjekter i 11 land.

Rapunzel Naturkost er en av de ledende selskapene for utvikling, produksjon og distribusjon av vegetarisk økologisk mat. De har rundt 300 ansatte og en årlig omsetning på mer enn 100 millioner euro. Rapunzel har over 450 forskjellige produkter i over 6000 helsekostbutikker i Tyskland og 30 andre land.

Rapunzel stoler på økologisk drift, rettferdig handel og bevaring av våre naturressurser. Som forbrukere har alle innflytelse og medbestemmelsesrett. Med Rapunzel er du også med på å bedre verden!

Les mer på deres nettside www.rapunzel.de/uk

Vis mer

Brecht

Det fins krydder – og det fins Brecht krydder.

I 1925 ble vår krydderleverandør Gewürzmühle Brecht grunnlagt av antroposofen og øko-pioneren Edward A. Brecht i Karlsruhe.
Gewürzmühle Brecht benytter kun de beste plantesortene fra økologisk jordbruk. Dermed blir førsteklasses råvarer foredlet under strenge forhold og nøye kontrollert for å få best mulig resultat.

For å oppnå best mulig kvalitet bevares den naturlige aromaen ved å behandle urter og krydder i små grupper. Det brukes aldri smaksforsterkere eller lignende og det legges stor vekt på aromabeskyttende emballasje.

Mange Brecht kunder er spesielt interessert i hvor produktene kommer fra. Opprinnelsen er derfor angitt på forpakningen. Ved ankomst av råvarene blir de testet og senere analysert av uavhengige laboratorier for å utelukke potensielle miljøgifter.

Les mer på deres nettside www.gewuerzmuehle-brecht.de

Vis mer

Den Gode Baker

Gammel kunnskap, lang erfaring og kjærlighet til håndverket er rammen rundt Den Gode Baker. Her benyttes ikke tilsetningsstoffer i deigen og bruk av god tid står sentralt for å lage kvalitetsprodukter.
Produktene er økologiske og primært basert på speltmel. Dette melet maler de på egen steinmølle, slik at de hver dag får friskmalt mel.

Fra Den Gode Baker tilbyr Alma Esekielbrød hvor den opprinnelige oppskriften stammer fra Bibelen. Oppskriften er justert slik at den kan fungere i moderne tid. Bakeprosessen tar ca. 4 dager, fra spiring av linser, bønner og speltkorn til det nystekte brødet kommer ut av ovnen.
Vi kan ut ifra dette trekke konklusjonen at Esekielbrød er en fullverdig proteinkilde, og er en av de få matvarene som alle på blodtypedietten kan spise.

Esekielbrød selges som frysevare i helsekostforretninger.

Vis mer

Clearspring

Målet til Clearspring er å få økologisk mat tilbake på spisebordet, slik at forbrukeren kan nyte den samme kvaliteten på mat som besteforeldregenerasjonen gjorde.

 

Clearspring jobber alltid direkte med sine produsenter, og bygger langsiktige partnerskap for etisk handel som støtter bærekraftig økologisk landbruk.

 

Alle Clearsprings matvarer er veganske og er ikke tilsatt raffinert sukker. Flere av produktene er også fri for hvete, gluten og nøtter.

 

Vis mer

Bonvita

BonVita er vår nederlandske leverandør av glutenfri og økologiske riskjeks. Sommeren 1995 bestemte kollegene Ton de Haan og Thijs Schuurman seg for å starte en virksomhet innen økologisk snacks.

 

På den tiden var produktene som var tilgjengelig for forbrukerne ikke alltid appetittvekkende.

 

Gjennom en analyse av markedet, fant de populære produkter som ikke var økologiske. Alle ingredienser ble erstattet av økologiske alternativer og det ble gradvis utviklet en økologisk Bonvita produktserie.

Vis mer

Machandel

Machandel
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner