Våre glutenfrie merkevarer

Alma Norge er en betydelig leverandør av glutenfrie produkter og representerer store merkevarer innenfor kategorien. Dette er produkter som er viktige for personer med Cøliaki og glutensensitivitet. Flere ikke-allergikere opplever også en positiv helsegevinst ved å redusere inntaket av glutenholdig mat. Alma distribuerer mange forskjellige typer glutenfrie produkter, som for eksempel frosne bakervarer, sauser, pasta, mel og kjeks. Mange av produktene er også fri for melk, hvete, nøtter, egg og soya.

Nedenfor finner du en oversikt over utvalget.

Fria

Like godt som vanlig brød!

Fria Brød AB er et familieeid selskap som siden 1996 har utviklet og produsert gode gluten- og melkefrie bakervarer.

Fria er idag markedsleder i Sverige og Norge innen frossent, glutenfritt brød. Denne posisjonen har blitt oppnådd gjennom produktenes jevnt høye kvalitet. Mange forbrukere skryter av smaken – «Like godt som vanlig brød».

Frias produkter kan nytes av hele familien og ikke bare av de som er glutenintolerante. Produksjonen foregår i et garantert gluten- og melkefritt miljø med egenproduserte melblandinger for å kunne tilby høyst mulig sikkerhet og best mulig smak og konsistens. Alle brødene er bakt ut i fra oppskrifter som er utviklet av Frias eget personale.

Produktene blir fryst rett etter baking for å beholde den nybakte smaken og den fine konsistensen. Råvarer og ferdige produkter kontrolleres kontinuerlig i Frias bakeri og laboratorium.

Les mer på deres nettside www.fria.se

Vis mer

Meridian

Naturlige ingredienser – fantastisk smak!

Meridian produserer en serie Free From sauser der ingrediensene er tilpasset mennesker med spesielle ernæringsmessige behov.
Sausene er laget av naturlige ingredienser og er meget gode på smak! De har et stort bruksområde og er velegnet til både kjøtt, fisk og grønnsaker. Alle produkter er egnet for vegetarianere og mange er egnet for veganere, diabetikere og de som lider av matallergi.

Les mer på deres nettside www.meridianfoods.co.uk

Vis mer

Orgran

Orgran – den pålitelige pioneren innen glutenfri mat!

Orgran er en velkjent, ledende matvareprodusent med fokus på helse og ernæring.

Orgran tilbyr matvarer for mennesker med spesielle ernæringsbehov. Mange mennesker over hele verden stoler på at Orgran produserer sunne og velsmakende produkter som er fri for vanlige matallergener. Orgran gjør det enkelt å finne frem til trygge produkter.

Enten det gjelder deg selv eller dine barn, kan du være trygg på at Orgran tilbyr naturlig glutenfri mat. Orgran-produktene er tydelig merket med en oversikt på pakningen, det er ikke nødvendig å lete i lange ingredienslister.

Hva kan Orgran gjøre for deg? Orgran har produkter som er egnet for diabetikere, veganer, vegetarianere og mennesker med ulike matintoleranser/allergier. Produktene er ikke tilsatt kunstige fargestoffer, smak eller konserveringsmidler. Vi er stolte av å tilby ren mat, et variert kosthold og god smak!

Produktene er sertifisert i henhold til standardene fra Allergen Free International (A.F.I.).

FOR MANGE MENNESKER BETYR ORGRAN TRYGGHET

Les mer på deres nettside www.orgran.com

Vis mer

Hilde – allergikokken

Hildekaken – håndlaget for gode opplevelser.

Allergikokken har to smakfulle frosne kaker som passer for alle – også allergikere!

Hildes Sjokoladekake smaker like godt som en vanlig sjokoladekake! Dette hevder kokkene på Gastronomisk institutt.

Hildes Gulrotkake
er en god nyhet proppet med gode råstoffer som brunt sukker, frukt, bær og hele 24 % fersk revet gulrot!

Bak kakene står idealist og gründer Hilde Brenne Rugås. Hilde hadde et ønske om en kake for allergikere. Realiteten i Norge var at vi ikke hadde noe særlig godt tilbud av kaker eller desserter. Mange med f.eks. cøliaki, melkeallergi, laktoseintoleranse eller eggallergi manglet et tilbud de kunne føle seg trygge på. Hun har nå utviklet to velsmakende kaker helt uten egg, melk, hvete, gluten, soya og nøtter.

Sjokoladekaken inneholder helt naturlige råstoffer, og er altså helt uten melk, egg, soya, hvete, gluten og nøtter, noe som ofte er de vanligste ingrediensene man bruker for å lage en god sjokoladekake. Både brunt sukker, kakao, bær og maismel er med å gjøre kaken både saftig og luftig. I tillegg er nå begge kakene helt uten palmeolje.

Det gamle meieriet på Sand i Suldal er ferdig oppusset og både sjokoladekaker og gulrotkaker bakes og sendes ut i det ganske land. I bakerilokalene produseres bare Hildekakene, noe som gjør at kakene er garantert fri for allergener.

Hildekakene er en del av Allergikokken. Nettstedet allergikokken.no er utviklet og vedlikeholdt av Hilde Brenne Rugås og har vært i drift siden 2007. Hilde har et brennende ønske om å bedre utvalget og opplysning rundt allergivennlig mat, tilbud og produkter, slik ble først Allergikokken til, så Hildekakene.

Kakene selges som frysevare i dagligvare. Det betyr at man kan nyte tilnærmet hjemmelaget sjokoladekake i egen stue. Lettvint og greit

Les mer på deres nettside www.hildekaken.no eller følg Hildekaken på Facebook.

Vis mer

BFree

BFree er en merkevare som ble etablert i Irland i 2011. På få år har det vist seg å bli en suksess. BFree har fokus på å få frem velsmakende og næringsrike, glutenfrie produkter som er egnet til ernæringsbevisste så vel som allergikere.


BFree har utviklet en oppskrift og sammensetning som erstatter gluten og hvete med naturlige ingredienser som smaker veldig godt. Produktene er næringsrike og har lavt fettinnhold og høyt fiberinnhold sammenlignet med konvensjonelle alternativer. BFree sine produkter er fri for allergener. Det betyr at det ikke er gluten, hvete, melkeprodukter, egg, nøtter eller soya i dem. De er derfor også godt egnet for veganere.


Les mer på deres nettside www.bfreefoods.com eller følg BFrees norske side på Facebook.

Vis mer

Lovemore

Fantastisk god smak! Welsh Hills Bakery er et engelsk bakeri som produserer merkevaren Lovemore. Serien består av produkter som er fri for gluten, hvete og melk. «Vi har 60 års bakeerfaring og er dedikert til å gi deg «Fri for»-mat av høyeste kvalitet.; det vi gjør – det kan vi!

Enten du velger «Fri for»-mat for å følge en diett eller har valgt en livsstil med mindre hvete, ønsker Lovemore å tilfredsstille deg ved å tilby smakfulle produkter. Gjennom nøye kontroll av deres underleverandører, og produksjon i deres dedikerte «Fri for»- bakeri, slipper de ikke et eneste vareparti ut av døren uten å vite at det er garantert glutenfritt (mindre enn 20 ppm).

Det som kjennetegner alle produktene fra Lovemore er den fantastiske smaken. Det er rett og slett vanskelig å skille en av kjeksene fra Lovemore fra produkter med gluten, så her kan alle nyte de samme produktene – trygt og med god samvittighet!

Les mer på deres nettside www.lovemorefoods.com

Vis mer

Jyttemjøl fra Holmen Crisp

Holmen Crisp AS ble etablert som en familiebedrift på Toten i 1991. Holmen Crisp AS produserer blant annet melserien Jyttemjøl. Jytte er moderne produkter som er skreddersydd for cøliakere, allergikere eller annet diett basert kosthold.

I Jyttemjølserien inngår fire glutenfrie melblandinger. De er basert på naturlig glutenfrie råvarer som kan erstatte hvetemel i alle oppskrifter. En av hovedingrediensene i produktene er bokhvete. Bokhvete er en liten trekantet nøtt med en litt søtaktig smak. For cøliakere er disse melene optimale, dels fordi de er så næringsrike og dels fordi de ikke inneholder hvetestivelse.

I tillegg inngår teff i Jytte sin melserie. Teff er en svært næringsrik plante fra gressfamilien som er god på smak og som ikke inneholder glutenproteinet gliadin. Den har en særlig gunstig aminosyresammensetning og er svært mineralrik.

Teff dyrkes hovedsakelig i Etiopia og Eritrea. I Etiopia utgjør teff 2/3 av dietten, men mange andre har oppdaget denne kornsorten. I USA og Europa er teff på full fart inn i melsortimentet. Melets positive egenskaper appellerer spesielt til mennesker som har valgt eller er avhengig av en spesiell diett med høye krav til næringsinnhold, som for eksempel toppidrettsutøvere. Cøliakere, vegetarianere, diabetikere og de som vil ned i vekt vil alle ha god nytte av teff. Den lave glykemiske indeksen (GI) hjelper å holde et stabilt blodsukkernivå over lengre tid. Fiberrik mat reduserer også sultfølelsen.

Frøene fra teff er på størrelse med valmuefrø. Teff er en beskyttet vekst i Etiopia og kan ikke eksporteres. Holmen Crisp kjøper teff fra Nederland, dyrket på lisens i Spania.

Les mer på deres nettside www.holmen-crisp.no

Vis mer

Bauckhof

Bauck GmbH & Co KG er en av de eldste økologiske gårdene i Tyskland og har fokus på biodynamisk jordbruk (demeter). Foruten produksjon av naturlig mat, har Bauckhof et anlegg for sosial terapi, et bakeri, et meieri, et vindkraftverk og fem pakkelinjer.

 

Bauck er spesialisert på fri for-produkter. Deres produkter omfatter mel, frokostblandinger og bakemikser. De har produkter som er uten gluten, hvete, gjær, og i tillegg veganmikser for kaker, brød, müsli og pizza.

 

Bauck sine glutenfrie meltyper er malt i deres egne mølle som brukes utelukkende for glutenfrie produkter. På denne måten er krysskontaminasjon med glutenholdige produkter utelukket. Produktene gjennomgår omfattende testing i deres laboratorium.

Les mer på deres nettside www.bauckhof.de

Vis mer
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner