Våre plantebaserte/melkefrie merkevarer

I dag finnes det en rekke smaksrike og trygge produkter for personer med laktoseintoleranse og melkeproteinallergi. Alma representerer flere store merkevarer innenfor kategorien. Plantebaserte produkter øker i popularitet også hos ikke-allergikere; Mange opplever helsegevinster ved et mer variert kosthold bestående av en større andel plantebasert. En større andel plantebasert matproduksjon er dessuten bra for miljøet og planeten vår.

Nedenfor finner du en oversikt over utvalget.

Alpro

Alpro er Europas ledende produsent av 100 % plantebaserte og næringsrike soyadrikker, alternativ til yoghurt, mat-/kremfløte, margarin samt deilige desserter.

God smak, kvalitet og bærekraftig utvikling er viktige elementer i Alpros forretningsfilosofi. Produktene er tilgjengelige i de fleste dagligvarebutikker. Utvalget varierer.

Se for øvrig www.alpro.com/no for ytterligere informasjon og inspirasjon!

Vis mer

Provamel

Provamel har i mer enn 30 år vært en pioner innen utvikling av økologisk, plantebasert mat og drikke. I Norge omfatter Provamel-sortimentet soya- og mandeldrikker samt nyheten ris/kokosdrikke.

Produktene selges primært via ledende helsekostforretninger.

Les mer på deres hjemmeside www.provamel.com

Vis mer

Granovita

GranoVita har lang erfaring innen matvaresektoren, og ble opprinnelig startet i Tyskland i 1899, og i dag finnes GranoVita i mer en 30 land.

I Norge forbindes merket med melkefrie og vegetabilske produkter for vegetarianere/veganere og for mennesker med allergi/intoleranse mot melk.

Sortimentet vårt består av melkefrie desserter og veganske posteier på tube. Produktene er økologiske, fri for GMO og transfett, i tillegg til at GranoVita ikke bruker noen form for kunstige smaksforsterkere eller syntetiske tilsetningsstoffer.

Les mer på deres nettside www.granovita.co.uk

Vis mer

Hilde – allergikokken

Hildekaken – håndlaget for gode opplevelser.

Allergikokken har to smakfulle frosne kaker som passer for alle – også allergikere!

Hildes Sjokoladekake smaker like godt som en vanlig sjokoladekake! Dette hevder kokkene på Gastronomisk institutt.

Hildes Gulrotkake
er en god nyhet proppet med gode råstoffer som brunt sukker, frukt, bær og hele 24 % fersk revet gulrot!

Bak kakene står idealist og gründer Hilde Brenne Rugås. Hilde hadde et ønske om en kake for allergikere. Realiteten i Norge var at vi ikke hadde noe særlig godt tilbud av kaker eller desserter. Mange med f.eks. cøliaki, melkeallergi, laktoseintoleranse eller eggallergi manglet et tilbud de kunne føle seg trygge på. Hun har nå utviklet to velsmakende kaker helt uten egg, melk, hvete, gluten, soya og nøtter.

Sjokoladekaken inneholder helt naturlige råstoffer, og er altså helt uten melk, egg, soya, hvete, gluten og nøtter, noe som ofte er de vanligste ingrediensene man bruker for å lage en god sjokoladekake. Både brunt sukker, kakao, bær og maismel er med å gjøre kaken både saftig og luftig. I tillegg er nå begge kakene helt uten palmeolje.

Det gamle meieriet på Sand i Suldal er ferdig oppusset og både sjokoladekaker og gulrotkaker bakes og sendes ut i det ganske land. I bakerilokalene produseres bare Hildekakene, noe som gjør at kakene er garantert fri for allergener.

Hildekakene er en del av Allergikokken. Nettstedet allergikokken.no er utviklet og vedlikeholdt av Hilde Brenne Rugås og har vært i drift siden 2007. Hilde har et brennende ønske om å bedre utvalget og opplysning rundt allergivennlig mat, tilbud og produkter, slik ble først Allergikokken til, så Hildekakene.

Kakene selges som frysevare i dagligvare. Det betyr at man kan nyte tilnærmet hjemmelaget sjokoladekake i egen stue. Lettvint og greit

Les mer på deres nettside www.hildekaken.no eller følg Hildekaken på Facebook.

Vis mer

Tofuline

Tofuline er smakfull, svensk soyabasert is. I sortimentet finnes pinneis med pære- eller jordbærsmak, velsmakende kroneisvarianter og bøtteis med ulike smaker.

Alle produktene er frie for melk, egg og gluten og er også egnet for veganere.

Tofutti

Tofutti består av en serie delikate alternativer til ost og rømme. Produktene er soyabaserte og er fri for melk, laktose, gluten og kolesterol. Tofutti er også egnet for vegetarianere/veganere.

Sortimentet består av følgende varianter:
  • Alternativ til cheddar (skivet)
  • Alternativ til mozzarella (skivet og revet)
  • Alternativ til smøreoster i smakene: naturell, hvitløk samt urter og gressløk
  • Alternativ til rømme
Kjølevare hos dagligvare- og helsekostbutikker med bredt varesortiment.

Vis mer

Valsoia - RYS og il Gelato

Fra kvalitetsleverandøren Valsoia henter vi nydelig italiensk is, basert på ris eller soya. Produktene er frie for melk, egg og gluten. De inneholder ingen animalske ingredienser, og er derfor også egnet for veganere. Det vegetabilske fettet kommer fra kokos.

Sortimentet består av den risbaserte serien RYS som er delikat bøtteis i smakene; vanilje, jordbær, sjokolade og skogsbær. il Gelato er soyabasert pinneis med sjokoladetrekk (3-pakning).

Produktene fås kjøpt hos dagligvareforretninger med bredt vareutvalg samt ledende helsekostforretninger. Ta eventuelt kontakt for å få vite hvor du får kjøpt produktene.

Vis mer

Mamma Cucina

Mamma Cucina jordbærkake er et smakfullt alternativ til ostekake med jordbær – fri for melk, egg og med glutenfri bunn.
I løpet av 2013 lanserer vi også Mamma Cucina grønnsakspai, som er en plantebasert pai fri for melk, gluten og egg.

Det er to paier (porsjonsstr.) i hver forpakning.

Produktene fås kjøpt som frysevare hos dagligvare- og helsekostbutikker.

Vis mer

Plamil

Plamil Foods Ltd holder til i England og er en klar leder innen kategorien sjokolade for allergikere og vegetarianere. Helt fra starten, på 60-tallet, har Plamils grunnpilarer vært; etikk, miljø og kvalitet.

De produserer sine produkter kun med 100 % fornybar energi, og er motstandere av bruk av ingredienser fremstilt ved nanoteknologi eller GMO.

Utvalget av Plamils sjokolader er stort, og delt inn i forskjellige kategorier som «økologisk», «uten tilsatt sukker» og «karob», felles for alle er at de er melkefrie og helt uten animalske ingredienser. Det gjelder også deres majoneser. Plamil har vunnet flere priser for smak og miljø.

Les mer på deres nettside www.plamilfoods.co.uk

Vis mer
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner