Nei til juks med maten!

 

Det er klart vi ønsker å vite hva vi putter i munnen! Men det er ikke alltid så enkelt. I dag benyttes mange metoder, som på ingen måte er naturlige, for å bedre matens smak og farge.


Det er ikke sikkert at bærsmaken kommer fra bær, vanilje fra vanilje eller at de tørkede aprikosene er oransje i fargen på naturlig vis. Det er for eksempel slik at tørkede aprikoser egentlig er brune. Dersom du kjøper tørkede aprikoser som er oransje i fargen, er de faktisk farget på kunstig vis med svoveldioksid. Og selv om det er et bilde av en vaniljestang på et glass eller en pose, er det ikke nødvendigvis ekte vanilje inni. I stedet benyttes vanillin, som utvinnes fra gran og gir en falsk smak av vanilje.

 

Men hvorfor jukser noen med maten din? Jo, mange ganger er det billigere å ta snarveien og produsere kunstig mat enn ekte. Ved å endre matens utseende eller smak med kunstige knep kan man ofte benytte råvarer av en dårligere kvalitet. Det er synd, men sant.

 

Hvis du velger økologisk kan du være sikker på at det du spiser ikke inneholder unødvendige tilsetningsstoffer. Da er det kanskje greit at det koster litt mer? Begynn med å bytte ut noen av basisvarene i handlekurven din. Litt er bedre enn ingenting. Og jo flere vi er som spiser økologisk, jo rimeligere blir økologisk mat i fremtiden.

 

Vi synes det er en selvfølge at alle Helios sine varer skal være så ærlige som mulig. Derfor inneholder ingen av produktene unødvendige tilsetningsstoffer.

 

Ta et øko-logisk valg du også.

 

Publisert: 11.03.2016


Relaterte saker:

Nei til kunstige tilsetningsstoffer!

De fleste av oss ønsker å unngå unødvendige tilsetningsstoffer – men er det mulig?

Nei til sprøytemidler!

Det er vel egentlig ingen som ønsker å spise mat med spor av kjemikalier? Likevel utsettes vi for skadelige stoffer hver eneste dag gjennom maten vi spiser.
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner