Nei til kunstige tilsetningsstoffer!

 

De fleste av oss ønsker å unngå unødvendige tilsetningsstoffer – men er det mulig? Vi undrer oss litt over hvorfor mat ikke bare kan få smake og se ut slik den egentlig er skapt fra naturens side.


Joda, tilsetningsstoffer benyttes ofte fordi de gjør maten billigere. Fargestoffer får maten til å se mer fristende ut og kan i verste fall skjule dårlige råvarer. Smaksforsterkere kan erstatte dyrere, ekte og mer smaksrike råvarer. Billigere for deg, i hvert fall på kort sikt, men dessverre ofte usunt.

 

Fargestoffet E110 kan føre til astmaanfall og mistenkes for å kunne påvirke såkalt hyperaktivitet hos barn, men brukes likevel. E950 (Acesulfame potassium) gjør maten 130-200 ganger søtere enn vanlig sukker. Til og med produkter vi føler oss sikre på er helt naturlige, som fisk og ferskt kjøtt, kan inneholde unødvendige tilsetningsstoffer. Det synes vi er noe lureri.

 

Du kan heldigvis lett unngå flere av de unødvendige tilsetningsstoffene uten at du må gå rundt med et E-leksikon under armen. Den enkleste måten å gjøre det på, er å spise økologisk. Begynn med å bytte ut noen av basisvarene du har i handlekurven din. Hva med risen eller knekkebrødet? Joda, det koster litt mer, men jo flere vi er som spiser økologisk, jo rimeligere vil økologisk mat bli i fremtiden.

 

Vi synes det er en selvfølge at alle Helios sine varer skal være bra for deg! Derfor inneholder ingen av produktene unødvendige tilsetningsstoffer.

 

Ta et øko-logisk valg du også.

 

Publisert: 11.03.2016


Relaterte saker:

Nei til juks med maten!

Det er klart vi ønsker å vite hva vi putter i munnen! Men det er ikke alltid så enkelt. I dag benyttes mange metoder, som på ingen måte er naturlige, for å bedre matens smak og farge.

Nei til sprøytemidler!

Det er vel egentlig ingen som ønsker å spise mat med spor av kjemikalier? Likevel utsettes vi for skadelige stoffer hver eneste dag gjennom maten vi spiser.
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner